διαβάστε την σελίδα στα ελληνικά view this page in english

Προφίλ

Λίγα λόγια για μένα

Γειά σας, ονομάζομαι Αφροδίτη Δικαιάκου. Τις σπουδές μου τις ολοκλήρωσα στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α, όπου και μεγάλωσα. Με το πρώτο μου πτυχίο στην Βιολογία, το μεταπτυχιακό μου στην Διατροφή με έμφαση την παχυσαρκία, και την μετεκπαίδευσή μου ως Κλινικός Διαιτολόγος στο Νοσοκομείο Νέας Υόρκης του Ιατρικού Πανεπιστημίου Cornell, προχώρησα στον τομέα της επιστημονικής μελέτης. Στο ερευνητικό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Rockefeller εργάστηκα πρώτα ως Διαιτολόγος της ερευνητικής ομάδας σε κλινικές μελέτες και μετά ως Προϊσταμένη Διαιτολόγος υπεύθυνη για τον ποιοτικό έλεγχο του τμήματος. Στην Ελλάδα εργάστηκα ως Κλινικός Διαιτολόγος στο νοσοκομείο Υγεία και μετά ως Προϊσταμένη του Διαιτολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Επίσης συνεργάζομαι με διάφορα περιοδικά γράφοντας άρθρα για διατροφή και υγεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 συνεργάζομαι με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής - Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου ως Διαιτολόγος, συμμετέχοντας επίσης σε επιστημονικές μελέτες. Τις γνώσεις μου τις επεκτείνω συνέχεια, διαβάζοντας επιστημονικά άρθρα και παρακολουθώντας επιστημονικά συνέδρια εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για μένα το θέμα της δίαιτας είναι πολύ προσωπικό. Πάλευα με τα κιλά μου από μικρή ηλικία. Δοκίμασα ατελείωτες μεθόδους για να χάσω βάρος, αλλά πάντα τα ξανάπαιρνα τα κιλά. Τελικά, οι γρήγορες δίαιτες, οι χημικές δίαιτες, και όλες αυτές οι επώνυμες δίαιτες που κυκλοφορούν και υπόσχονται θαύματα δεν προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Δεν μας μαθαίνουν να τρώμε σωστά και να διατηρούμε τα κιλά μας. Για να χάσω και να διατηρήσω το βάρος μου χρειάστηκε αρκετή δουλειά. Έπρεπε να μάθω να τρώω σωστά, χωρίς όμως να στερούμαι από τίποτα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε βέβαια και την σημασία της φυσικής άσκησης, η οποία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην όλη υπόθεση. Συνδυάζοντας μία σωστή διατροφή και την φυσική δραστηριότητα μαζί με λίγη υπομονή και επιμονή, έχουμε μία τέλεια συνταγή για επιτυχία!

Στόχος μου είναι να βοηθήσω και άλλους να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται για τη δίαιτα. Συγκεκριμένα, σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον καθένα να αποβάλει τη νοοτροπία ότι η δίαιτα πρέπει να είναι αυστηρή και στερητική, και να αγκαλιάσει την ιδέα ότι μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να φέρει και μία υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Επίσης, η αγάπη μου για την μαγειρική, μαζί με την θέληση μου να απολαμβάνω καλό φαγητό και να διατηρήσω το βάρος μου, με οδηγεί να δημιουργώ και να ψάχνω συνεχώς για καινούργιες και υγιεινές συνταγές.

Σας καλώ, λοιπόν, να συνεργαστούμε, να σας προσφέρω τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου, και να εφαρμόσετε και εσείς μία σωστή διατροφή η οποία θα σας βοηθήσει να φτάσετε στα κιλά που επιθυμείτε για να βρείτε την υγεία σας!

Αφροδίτη Δικαιάκου, MS RD
Ατομική Διατροφή
Μοντέρνα ΝΥΦΗ columnist